مقاله های قهوه

تاثیر قهوه بر ذهن

تاثیر قهوه بر ذهن

تاثیر قهوه بر ذهن یکی از مهم ترین فواید قهوه است. امروزه یکی از نوشیدنی های پرطرفدار در کل دنیا قهوه است. این نوشیدنی خواص و فواید زیادی دارد و به همین دلیل هر روز بر تعداد طرفداران آن افزوده می شود. از فواید قهوه می توان به کم کردن اشتها، چربی سوزی، تقویت سیستم عصبی، تقویت حافظه و تمرکز ذهن می توان نام برد. همچنین قهوه از بسیاری بیماری ها مانند سرطان، دیابت نوع دو، بیماری های قلبی و پارکینسون جلوگیری می کند. اما شاید بیشترین تاثیر آن بر ذهن باشد.

قهوه باعث بالا رفتن سطح انرژی در بدن می شود. در نتیجه فعالیت های مغزی بهتر انجام می شود. سطح هوشیاری را بالا می برد و باعث کم خوابی می شود. برای رفع خستگی هم بسیار مفید است. افرادی که نیاز به انرژی و هوشیاری بالا دارند با نوشیدن یک فنجان قهوه می توانند آنها را به دست آورند.

تاثیر قهوه بر عملکرد مغز

مغز انسان ها در طول فعالیت های روزانه ماده ای به نام آدنوزین را به تدریج ترشح می کند. این ماده کم کم به گیرنده های مغز وصل می شود و به همین دلیل فرد احساس خستگی می کند. در طول شب غلظت این هورمون کم کم کاهش پیدا می کند و از گیرنده ها جدا می شود. بنابراین صبح هنگام بیدار شدن از خواب احساس شادابی و انرژی بیشتر است.

تاثیر قهوه بر ذهن به این صورت است که در طول روز که مغز شروع به ترشح آدنوزین می کند اگر یک یا چند فنجان قهوه بنوشیم. کافئین موجود در قهوه به گیرنده های مغز می چسبد و باعث مسدود شدن راه آدنوزین به گیرنده ها می شود. بدین ترتیب فرد احساس خستگی کمتری می کند.

هورمون دیگری که مغز انسان ترشح می کند سروتونین است. سروتونین باعث خواب بیشتر، بی اشتهایی و کاهش درد می شود. کافئین میزان ترشح هورمون سوتونین را کاهش می دهد و فرد بعد از خوردن قهوه احساس بی خوابی و اشتها دارد.

خانم با فنجان قهوه و تاثیر قهوه

کافئین موجود در قهوه بر بعضی پیام رسان های عصبی مغز مانند دوپامین، استیل کولین و نور آدرنالین موثر است.

تاثیر قهوه بر تمرکز

تاثیر قهوه بر ذهن به قدری است که دوستداران قهوه آن را درک می کنند. کافئین موجود در قهوه باعث بالا رفتن تمرکز می شود. حافظه کوتاه مدت را تقویت کرده و باعث بالا رفتن سطح هوشیاری می شود. به همین دلیل یکی از راههای بالا بردن توانایی ذهن و تقویت حافظه نوشیدن یک فنجان قهوه است.

کافئین باعث می شود سلول های عصبی در مغز تقویت و سلول های جدید ساخته شوند. در نتیجه این سلول ها توانایی ارتباط با یکدیگر را بیشتر پیدا کرده و سبب یادگیری بیشتر می شود.

مطالعات زیادی توسط دانشمندان در تاثیر قهوه بر مغز انجام و طبق این تحقیقات کافئین قهوه به حافظه بیشتر کمک می کند تا افزایش هوشیاری و همینطور تمرکز.

کافئین قهوه باعث افزایش دوپامین در مغز می شود. دوپامین بعنوان پیام رسان عصبی در مغز به افزایش حافظه و بالا رفتن تمرکز کمک می کند. دوپامین در خون بعنوان هورمون عمل می کند. در واقع نقش دوگانه دارد.

میزان مناسب مصرف قهوه برای تاثیر بر مغز

نوشیدن قهوه فواید زیادی دارد و به دلیل وجود کافئین بالا در آن تاثیرات مثبت زیادی بر ذهن دارد. کافئین اثر آدنوزین مغز را کم می کند و باعث افزایش ترشح دوپامین می شود. در نتیجه باعث تقویت حافظه و بالا رفتن تمرکز می شود. همچنین سطح هوشیاری را هم بالا می برد.

اما چیزی که مشخص است مصرف زیاد قهوه ضرر بسیاری دارد. مصرف زیاد قهوه گیرنده های آدنوزین را در مغز زیاد می کند و ترشح دوپامین را هم زیاد می کند. بنابراین یک نوع وابستگی زیاد به قهوه به وجود میاید.

مطالعات نشان می دهد کسانی که میزان مصرف قهوه آنان در طول روز از 300 گرم بیشتر شود کم کم به کافئین اعتیاد پیدا می کنند. این افراد اگر میزان قهوه مصرفی شان در طول روز کمتر از این حد شود سریع خسته می شوند. اگر بیش از حد قهوه مصرف می کنید سعی کنید قهوه عربیکا را بیشتر و رقیق مصرف کنید.

شرایط نامناسب برای مصرف قهوه

قهوه به دلیل وجود کافئین خواص زیادی دارد. اما ممکن است برای بعضی افراد به دلیل شرایط بدنی خاص مناسب نباشد و تاثیر قهوه بر ذهن منفی باشد. مثلا آن ها را خواب آلوده تر کند یا سطح هوشیاری را پایین بیاورد. در این قسمت شرایط نامناسب برای نوشیدن قهوه را بررسی می کنیم.

فنجان قهوه و تاثیر بر ذهن

تاثیر قهوه قبل از غذا

قهوه خاصیت اسیدی دارد. اگر قبل از غذا مصرف شود با اسید معده ترکیب شده و در طولانی مدت باعث زخم معده می شود. همچنین کافئین مُدر است و باعث کاهش آب بدن می شود. بنابراین توصیه می شود قهوه را بعد از غذا میل کنید. در عین حال از قهوه هایی استفاده کنید که اسیدیته کمتری دارند.

مصرف قهوه داغ

مایعات داغ مانند چای و قهوه داغ برای بدن ضرر زیادی دارند و خطر سرطان مری را افزایش می دهند. از آنجا که معمولا قهوه بسیار داغ تهیه و سرو می شود بهتر است چند دقیقه صبر کنید تا دمای آن کاهش پیدا کند. سپس آن را میل کنید.

کاهش مصرف قهوه هنگام اضطراب بالا

وقتی مضطرب می شویم هورمون آدرنالین در بدن افزایش پیدا می کند. همچنین کافئین هم باعث بالا رفتن هورمون آدرنالین و ترشح بیشتر آن می شود. بنابراین توصیه می شود هنگام اضطراب قهوه مصرف نکنید. اگر عادت به مصرف قهوه دارید از قهوه هایی استفاده کنید که کافئین کمتری دارند و آنها را رقیق تر مصرف کنید.

مدت زمان تاثیر قهوه بر ذهن

تاثیر قهوه بر ذهن دو تاثیر کوتاه مدت و دراز مدت دارد. افرادی که قهوه مصرف می کنند بلافاصله کافئین قهوه وارد جریان خون می شود. در نتیجه معمولا بعد از چند دقیقه ضربان قلب و فشارخون افزایش یافته و سطح انرژی بدن هم بالا می رود و حال روحی شخص بهبود می یابد.

اما تاثیر قهوه بعد از حدود 15 الی 45 دقیقه بسته به بدن فرد به بالاترین حد خود می رسد. برای همین اغلب افراد برای تقویت حافظه در ایام امتحانات آن را مصرف می کنند.

معمولا کافئین بعد از حدود 6 ساعت به تدریج از بدن خارج می شود.

جمع بندی

طرفداران قهوه معمولا با تاثیرات و فواید آن آشنا هستند و روزانه ازنوشیدن قهوه و خواص آن بهره می برند. اما اگر شما با تاثیر قهوه بر ذهن آشنا نیستید و مدام احساس کسل بودن و خستگی دارید توصیه می شود با خرید قهوه مرغوب و نوشیدن یک فنجان از این نوشیدنی شگفت انگیز متوجه فواید آن بر عملکرد مغز شوید. حتما بعد از امتحان کردن قهوه از طرفداران آن خواهید شد.

شما می‌توانید برای خرید بهترین نوع قهوه عربیکا و ربوستا با درصدهای متفاوت مانند خرید دانه و پودر قهوه عربیکا 100 درصد، خرید دانه و پودر قهوه ربوستا 100 درصد، خرید دانه و پودر قهوه ربوستا عربیکا 50*50 و… به فروشگاه قهوه کویز مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *