طبق تحقیقات قهوه و پارکینسون ارتباط بسیار نزدیکی با هم دارند. قهوه می تواند به جنگ بیماری پارکینسون برود. بیماری پارکینسون با ضعف بدنی و لرزش دست ها آغاز می شود اما علائم آن و مشکلاتی برای بیمار دارد بسیار بیشتر است.
این بیماری در جهان بسیار شایع است به طوری که بعد از آلزایمر به عنوان دومین بیماری شایع شناخته می شود. وقتی علائم این بیماری در یک فرد بروز کرد باید هر چه زودتر جلوی پیشرفت آن را بگیریم. زیرا نوع پیشرفته آن متاسفانه باعث ناتوانی کامل در فرد شود.
دانشمندان زیادی برای درمان این بیماری تلاش کردند اما تاکنون نتوانستند راه درمان قطعی آن را پیدا کنند. البته آنها توانستند داروهایی برای جلوگیری از پیشرفت آن را کشف کنند. البته در این میان دانشمندان ارتباط برخی مواد غذایی مانند قهوه را با بیماری پارکینسون پیدا کردند.
در این مقاله بیماری پارکینسون و تاثیر قهوه بر این بیماری را بررسی می کنیم.
بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون یک بیماری شایع مغزی است که امروزه در جهان بسیار شیوع پیدا کرده است. البته گفته می شود به دلیل سبک زندگی امروز ممکن است تا چند سال آینده میزان شیوع آن در جهان دو برابر خواهد شد.
درباره پیشینه این بیماری باید گفت که در کتب طبی کشورهای هند و چین که از گذشته به جا مانده درباره علائم این بیماری مطالبی نوشته شده است. در سال 1817 میلادی جیمز پارکینسون برای اولین بار متوجه این بیماری با علائم خاص خود شد اما در آن زمان کسی به حرف او توجه نکرد. در سال 1861 یعنی حدود 40 سال بعد یک عصب شناس فرانسوی تحقیقات جیمز پارکینسون را جدی گرفت و این بیماری را با نام شخص پارکینسون نام گذاری کرد.
سلول های مغزی ماده ای به نام دوپامین می سازند که پیام های مغز را به اندام های مختلف می رساند. بیماری پارکینسون زمانی اتفاق می افتد که این سلول ها در مغز از بین بروند. وقتی حدود 80 درصد این ماده در مغز از بین برود اندام ها به دلیل اختلال در آنها دچار مشکل می شوند. این شروع بیماری پارکینسون است. اگر از ادامه روند بیماری جلوگیری نشود یعنی صد در صد دپامین در مغز از بین برود دیگر اندام های بدن توانایی حرکت خود را کامل از دست می دهند و این پایان ماجرا برای فرد مبتلا به پارکینسون است.
دلایل و علائم بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون معمولا در افراد بالای 65 سال اتفاق می افتد. البته نمی توان با اطمینان گفت که افراد با سن پایین تر به این بیماری مبتلا نمی شوند. مهم ترین دلایلی که باعث بروز بیماری پارکینسون می شوند ضربه های شدید به مغز، آسیب های شدید مغزی، کمبود بعضی ویتامین ها در بدن مانند ویتامین B12 و ویتامین D و اسید فولیک، آلاینده ها و آلودگی هوا، آفت کش ها و در نهایت مهم ترین عامل موروثی بودن و عامل ژنتیک است.
اولین علائم بیماری پارکینسون لرزش دست ها و اندام های بدن است. از دیگر علائم آن کند شدن حرکات ارادی، ناتوانی در کنترل حرکات غیر ارادی بدن، عدم تعادل، درد در عضلات بدن و خشک و سفت شدن این عضلات است. متاسفانه در موارد پیشرفته عدم کنترل اعصاب صورت، تغییر دست خط، ناتوانی در تکلم، ناتوانی و تغییرات کامل جسمی و در نهایت جنون است.
تاثیر قهوه بر بیماری پارکینسون
قهوه یک نوشیدنی با فواید زیاد است که برای سلامتی بدن و پیشگیری از بسیاری بیماری ها مفید است. از بیماری هایی که نوشیدن قهوه به جلوگیری و یا درمان آن کمک می کند دیابت نوع 2، بیماری کبد چرب، آلزایمر، افسردگی و … نام برد. دانشمندان همچنین به تازگی کشف کردند مصرف قهوه باعث کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون نیز می شود.
در نتیجه تحقیقات به عمل آمده درباره این بیماری و تاثیر قهوه بر آن به این نتیجه رسیدند که قهوه حاوی یک اسید چرب به نام (HET) است که باعث حفاظت از سلولهای مغزی می شود. این اسید چرب به همراه کافئین در قهوه باعث جلوگیری از جمع شدن پروتئین آلفا سینوکلئین در مغز می شود. در نتیجه باعث مراقبت و محافظت بیو شیمیایی از سلول های مغزی می شود.البته قهوه حاوی آنتی اکسیدان نیز است که از سلول ها مراقبت کرده و حتی در جلوگیری از بسیاری سرطان ها هم مفید است.
پیشگیری و درمان پارکینسون با قهوه
همان طور که اشاره شد هنوز درمان دارویی قطعی برای بیماری پارکینسون پیدا نشده است. وقتی محققان به تاثیر قهوه در پیشگیری از این بیماری پی بردند تحقیقات خود را ادامه دادند. آنها به دنبال این موضوع بودند که آیا قهوه می تواند برای افرادی که به این بیماری مبتلا هستند نیز مفید باشد؟
طبق مطالعاتی که انجام شد آنها متوجه شدند به دلیل خاصیت محافظتی که قهوه از سلول های مغزی دارد می تواند در درمان این بیماری هم کمک کننده باشد. هر چند قهوه نمی تواند به طور کامل باعث بهبود این بیماری شود.
تحقیقاتی که انجام شد به این صورت بود که به تعدادی موش که به بیماری پارکینسون مبتلا بودند مقداری کافئین داده شد و به تعدادی دیگر اسید چرب EHT داده شد و به دسته سوم ترکیبی از این دو ماده داده شد. بعد از حدود 6 ماه که به طور مداوم این مواد را امتحان کردند نتیجه شگفت انگیز در درمان بیماری پارکینسون ترکیب این دو ماده بود که باعث بهبود سلول های دوپامین در مغز شد. در نتیجه دوباره انتقال پیام از مغز صورت گرفت. البته برخی سلول ها که مرده باشند امکان احیا ندارند اما از نابودی سلول های دیگر پیشگیری می شود.
قهوه و عمر طولانی
امروزه نوشیدنی قهوه در جهان طرفداران زیادی دارد. این جواهرات ارزشمند با طعم عالی و فواید بسیار زیاد می تواند یک انتخاب عالی برای افراد باشد. تهیه انواع نوشیدنی های قهوه باعث ایجاد گزینه های زیاد برای انتخاب قهوه مطابق با ذائقه افراد شد. علاوه بر تنوع انواع قهوه و مصرف آن در جلوگیری از بسیاری بیماری ها باعث ترغیب افراد به نوشیدن آن شد. از آنجا که قهوه برای سلامتی بدن بسیار مفید است پس می تواند به طول عمر بیشتر کمک کند.
جمع بندی
قهوه از بیماری های زیادی از جمله پارکینسون جلوگیری می کند. پس ارتباط قهوه و پارکینسون بسیار نزدیک است. از آنجا که این نوشیدنی بسیار مفید است و طعم های متفاوتی مطابق با ذائقه افراد دارد بهتر است در برنامه روزانه شما قرار بگیرد.
وقتی سن انسان بالا می رود احتمال بروز بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون بالا می رود. وقتی مصرف قهوه می تواند با فواید زیاد از این بیماری ها جلوگیری کند یک گزینه عالی به شمار می رود.
اگر شما برای خرید قهوه به یک فروشگاه مراجعه می کنید با انواع مختلف دانه های قهوه یا پودر قهوه مواجه می شوید. بنابراین به راحتی می توانید با داشتن اطلاعات کافی درباره انواع قهوه بهترین نوع را انتخاب کنید. برای خرید انواع گوناگون قهوه عربیکا و ربوستا مانند خرید قهوه ربوستا 60 درصد، خرید قهوه عربیکا 50 درصد میتوان به فروشگاه کویز مراجعه کرده تا بهترین نوع قهوه را خریداری کنید.