یکی از مهمترین خواص قهوه کاهش ریسک ابتلا به افسردگی است. پلیفنولهایی که به طور طبیعی در هر دو قهوه کافئین دار و بدون کافئین وجود دارند، میتوانند به عنوان آنتی اکسیدان عمل کنند تا از استرس اکسیداتیو و التهاب سلولهای آسیب دیده جلوگیری کنند.
ممکن است در برخی افراد فواید عصبی داشته باشد و به عنوان یک ضد افسردگی عمل کند. کافئین ممکن است بر حالات روحی مانند افزایش هوشیاری و توجه، کاهش اضطراب و بهبود خلقی تأثیر بگذارد.
مصرف کافئین متوسط کمتر از ۶ فنجان قهوه در روز با کاهش خطر افسردگی و میل به خودکشی همراه است. اما در موارد اندکی در افراد حساس، مقادیر بالاتر کافئین ممکن است اضطراب، بیقراری و بی خوابی را افزایش دهد.
قطع ناگهانی مصرف کافئین باعث سردرد، خستگی، اضطراب و به هم ریختن خلق و خو برای چند روز می شود و ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشد.
چه مقدار قهوه در روز؟
نتایج یک مطالعه گروهی روی ۲۶۳.۹۲۳ شرکت کننده از موسسه ملی بهداشت و انجمن بازنشستگان آمریکایی نشان داد افرادی که روزانه ۴ یا بیشتر فنجان قهوه مینوشند، تقریباً ۱۰٪ کمتر از سایرین دچار افسردگی میشوند.
در یک متاآنالیز روی ۳۳۰.۶۷۷ شرکت کننده بود مشخص شد افرادی که بالاترین میزان نوشیدن قهوه (۴/۵ لیوان در روز) در مقایسه با افرادی که کمترین میزان نوشیدن (۱ لیوان) قهوه را داشتند خطر ابتلا به افسردگی ۲۴% در آنها کاهش پیدا میکند. محققان دریافتند ۸٪ خطر ابتلا به افسردگی با هر فنجان قهوه اضافی که مصرف میشود کاهش پیدا میکند.